List otwarty o wsparcie pomorskiego hokeja!

2017-06-02 13:34:35

Zarząd Pomorskiego Okręgowego Związku Hokeja na Lodzie skierował apel do władz samorządowych, wojewódzkich oraz przedstawicieli pomorskiego biznesu o zainteresowanie i wsparcie jednej z najbardziej popularnych i widowiskowych dyscyplin sportu, jaką jest hokej na lodzie. „Potrzebne jest długofalowe, strategiczne zaangażowanie” – napisał w imieniu całego środowiska Pomorza Maciej Pachucki, prezes POZHL.

Poniżej przedstawiamy treść oświadczenia.

Ważne
TO ONI WYWALCZYLI ZŁOTE MEDALE MISTRZOSTW POLSKI W HOKEJU

Przez turniej w Katowicach przeszli jak burza. W finale z kwitkiem odprawili nowotarskie Podhale. Zobacz poniżej, kto reprezentował barwy Stoczniowca w decydującym o zdobyciu złotych medali spotkaniu…

POZNAJ SREBRNE MEDALISTKI MISTRZOSTW POLSKI W HOKEJU

Hokeistki Stoczniowca nie sprostały Polonii Bytom i przegrały rywalizację o złoty medal w ramach krajowego czempionatu. To trzeci srebrny krążek gdańszczanek wywalczony w ostatnich trzech sezonach PLHK.

SUKCESY MŁODYCH PANCZENISTÓW STOCZNIOWCA

Łyżwiarze szybcy Stoczniowca oraz szkoleniowcy panczenistów naszego klubu zostali  uhonorowani podczas dziesiątej Gdańskiej Gali Sportu Młodzieżowego. Wśród nagrodzonych znaleźli się trenerzy - Agnieszka Bagińska i Ryszard Białkowski oraz dziesiątka łyżwiarzy, którzy zdobyli dla Gdańska najwięcej punktów w tzw. Systemie Sportu Młodzieżowego.

NIEZAWODNI ŁYŻWIARZE FIGUROWI

Oliwia Borowska w parze z Filipem Bojanowskim oraz solistka Amelia Rams - stanęli na podium Ogólnopolskiej Olimpiady młodzieży w Sanoku. Nasza para taneczna wywalczyła złoty medal, a młoda łyżwiarka cieszyła się z brązowego krążka.

PILNE: APLIKUJ DO GKS STOCZNIOWIEC. RUSZA NABÓR DO KLAS O PROFILU HOKEJOWYM

Gdański Klub Sportowy Stoczniowiec oraz Ogólnokształcące Szkoły Sportowe w Gdańsku ogłaszają nabór na rok szkolny 2018/2019. Chętni przejdą testy sprawności fizycznej, techniki indywidualnej, a weryfikację kandydatów zakończą gry kontrolne. W tym roku na młodych adeptów hokeja na lodzie czeka do 15 miejsc.

Polski zwizek Hokeja na Lodzie      Polski Związek Curlingu  Po