List otwarty o wsparcie pomorskiego hokeja!

2017-06-02 13:34:35

Zarząd Pomorskiego Okręgowego Związku Hokeja na Lodzie skierował apel do władz samorządowych, wojewódzkich oraz przedstawicieli pomorskiego biznesu o zainteresowanie i wsparcie jednej z najbardziej popularnych i widowiskowych dyscyplin sportu, jaką jest hokej na lodzie. „Potrzebne jest długofalowe, strategiczne zaangażowanie” – napisał w imieniu całego środowiska Pomorza Maciej Pachucki, prezes POZHL.

Poniżej przedstawiamy treść oświadczenia.

Ważne
PILNE! POMÓŻMY USPRAWNIĆ ZAJĘCIA W RAMACH ŚLIZGAWEK ORAZ SZKÓŁEK ŁYŻWIARSKIEJ I HOKEJOWEJ

Ważna informacja dla wszystkich miłośników jazdy na łyżwach, a także rodziców i opiekunów dzieci, chętnych do udziału w zajęciach łyżwiarskich i hokejowych. Zachęcamy do zapoznania się z regulaminami korzystania ślizgawek i wypożyczalni sprzętu sportowego.

ZAPRASZAMY NA SZKÓŁKI HOKEJA ORAZ ŁYŻWIARSKĄ

Zapraszamy dzieci do lat 12 na szkółki hokeja na lodzie, łyżwiarstwa figurowego i short track. Zajęcia hokejowe odbywają się w małej, natomiast lekcje łyżwiarstwa prowadzone są w dużej Hali Olivia.

CZAS NA ŁYŻWIARSKIE SZALEŃSTWO! WE WRZESNIU RUSZAJĄ ŚLIZGAWKI

W hali Olivia od 30. września wszyscy chętni znów będą mogli pojeździć na łyżwach. Ślizganie zaplanowano w każdą sobotę i niedzielę oraz w dni świąteczne. "Olivia" przygotowała po siedem tur wejść na taflę. Podczas każdej można jeździć przez godzinę. Początek wyznaczono na: 10:30, 12:00, 13:30, 15:00, 16:30, 18:00, 19:30.

SUPER BANDY W OLIVII

Szwajcarska Lozanna, Pałac Lodowy w St. Petersburgu, paryska hala Bercy oraz hala w Soczi, arena zmagań hokeistów podczas zimowej olimpiady w 2014 roku. Do tego grona dołączy już niebawem gdańska Hala Olivia. Wszystko za sprawą aktualnie montowanych nowoczesnych band. Sprzęt do dużej hali dostarcza jeden z najbardziej uznanych światowych producentów i ekspertów w tej dziedzinie, firrma Raita Sport z fińskiego Oulainen.

NOWY BLASK HALI OLIVIA

Popatrzcie na Halę Olivia, jest zupełnie inna niż wcześniej. Wszystko za sprawą gruntownej modernizacji finansowanej ze środków Ministerstwa Sportu i Turystyki, Miasta Gdańsk i klubu GKS Stoczniowiec. Jednym z ostatnich akordów rewitalizacji symbolu Pomorza i Gdańska było uruchomienie wyjątkowej iluminacji. Poniżej Hala Olivia w nowym blasku.

ROSYJSKA "ZŁOTA SZAJBA" Z UDZIAŁEM STOCZNIOWCA

Młodzi hokeiści GKS Stoczniowiec zainaugurowali rozgrywki w ramach Ligi Kaliningradzkiej „Złota Szajba”. Dwa zespoły rozegrały ze swoimi rosyjskimi rówieśnikami w sumie cztery spotkania. Zapraszamy do galerii zdjęć z pierwszego w tym sezonie wyjazdu do Rosji.

Brak wpisów spełniających kryteria wyświetlania.

Polski zwizek Hokeja na Lodzie      Polski Związek Curlingu  Po